fbpx
Srijeda , 7 Juna 2023

Detalji užasa u BiH: Ubijen ugledni profesor

U četvrtak u 22:50 sati službenici Policijske postaje Livno zaprimili su dojavu da se motornim vozilom marke Mercedes oko 14 sati od porodične kuće u mjestu Potok (Livno) udaljio S.P. (1955.) iz Livna, te da se nije vratio kući, niti se javlja na pozive.

Operativnim radom na terenu od strane službenika Policijske uprave Livno došlo se do saznanja da je navedeno vozilo oko 16 sati napustilo područje općine Livno u smjeru Kupresa.

O svemu su upoznati službenici MUP-a Srednjobosanskog kantona. U petak oko 20 sati od strane policije u Livno pored rijeke Bistrice u širem području grada Livna, pronađeno je beživotno tijelo S.P.

Tokom popodnevnih sati tog dana, od strane policije MUP-a SBK, na području Viteza zaustavljeno je motorno vozilo marke Mercedes (bh. registarskih oznaka), u kojem su zatečene tri osobe: A.N. (1998.) iz Zenice nastanjen u Vitezu, S.N. (1992.) iz Travnika, nastanjen u Vitezu i M.A. (1996.) iz Zenice, gdje je i nastanjen.

Oni su od strane službenika Policijske postaje Livno preuzeti i prevezeni u Policijsku upravu Livno, gdje su uhapšeni i nad njima će biti provedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili KD ‘Ubistvo’ na području općine Livno, navedeno je iz MUP-a.

Nad S.P. bit će obavljena obdukcija, potvrđeno je za Hercegovina.info iz MUP-a HBK. Saznaje se da je ubijeni bio ugledni livanjski profesor.

Istraga u ovom slučaju se nastavlja.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila Haša Bulić iz Višnjice

Na Bolji svijet je preselila Haša Bulić iz Višnjice u 75. godini života. Dženaza će …