fbpx
Ponedjeljak , 8 Avgusta 2022

Suada je godinama šutke trpjela brutalno zlostavljanje, a danas ju je suprug Sulejman ubio čekićem

Žena koja je brutalno ubijena u sarajevskom naselju Podhrastovi je 60-godišnja Suada Ljubović Dada, a zločin je izvršio njen suprug Sulejman zvani Kise, otkrio nam je izvor blizak istazi.

Višegodišnje zlostavljanje

Kako saznajemo od istog izvora njihov brak je bio pod konstantnim tenzijama i svađama, a nesretna žena godinama je trpjela fizička i psihička maltretiranja.

Nerijetko je Suada bila pretučena, a njen suprug Sulejman je prema navodima našeg izvora navodno bio sklon alkoholu. Baš zbog toga su imali velike nesuglasice u braku, a Suada je kako su komšije ispričale morala svakodnevno da se pobrine da njen suprug ima piće. Kada to nije radila trpjela je uvrede i fizičke napade.

 

Udarci čekićem

Ona je nezvanično saznajemo nedavno operirala kuk i kod kuće je bila na oporavku.

Ljubović je prema riječima komšija u ratu držao kafanu na Čengić Vili, a bio je u jedinici Juke Prazine. Također, često ga je privodila i vojna policija zbog maltretiranja prodavača s obližnje pijace.

Zločin je prema preliminarnim rezultatima istrage počinio tokom izlijeva bijesa kada je supruzi nanio više udaraca čekićem uslijed čega ju je usmrtio.

Tijelo nesretne žene prevezeno je u prosekturu Bare gdje će biti izvršena obdukcija da bi se utvrdio tačan uzrok smrti, a Ljuboviće je odveden u policijske prostorije gdje će biti zadržan na 24 sata prije nego ga istražitelji predaju u nadležnost sarajevskom tužilaštvu.

Pročitajte i ovo

Muslimani danas obilježavaju Jevmu ašuru: Mubarek dan kojeg je lijepo postiti

“Jevmu ašura, deseti dan hidžretskog mjeseca muharrema je mubarek dan, dan bereketa, pa iskoristimo to …