fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Munir Softić -Novi vijećnik u Opštinskom vijeću Fojnica

Munir Softić je rođen 04.12.1988. godine u Sarajevu.


Oženjen je i ima troje djece.

Po zvanju je magistar matematike i informatike.
Radi kao profesor matematike u SMŠ “Zijah Dizdarević”.

Već deset godina fojničku omladinu podučava matematici i iza sebe ima generacije uspješnih mladih ljudi.

Svojim društvenim radom i aktivizmom dugi niz godina doprinosi razvoju lokalne zajednice. Kroz vannastavne aktivnosti u SMŠ “Zijah Dizdarević” i aktivizam u nekoliko fojničkih udruženja organizovao je mnoge sportske, kulturne, edukativne i humaniratne događaje.

Od 2013. godine član je Predsjedništva Crvenog križa općine Fojnica, a od 2017. godine obnaša funkciju predsjednika Skupštine ove organizacije i član je Skupštine Crvenog križa Federacije BiH.

Jedan je od članova Osnivačke skupštine udruženja ASPEKT “MNL Fojnica” i kao takav bio je dio ekipe koja je 2015. godine pokrenula malonogometni turnir u povodu Dana državnosti BiH.

Od 2018. godine član je udruženja SPORTIK Fojnica i kao jedan od najaktivnijih članova zaslužan je za uspješnu realizaciju sada već tradicionalnog malonogometnog takmičenja “Biznis kup”, kao i realizaciju sportskog događaja “1. Fojnička trka – Fojnica 2019”.

Član je i aktivista Lovačkog udruženja “Divokoza”, te ispred istog udruženja je dopisnik za Lovački list.

Aktivan je i u vannastavnim aktivnostima u okviru SMŠ “Zijah Dizdarević”, a između ostalog bio je koordinator Vijeća učenika sa kojim je realizirao mnoge projekte i humanitarne akcije; u okviru profesionalne edukacije učenika, u saradnji sa kompanijom MS&WOOD d.d. Fojnica, organizirao je mnoge edukativne posjete unutar i van države; redovno organizira dodatnu nastavu za nadarene učenike s ciljem pripreme za takmičenja; učestvuje u organizaciji međunarodnih takmičarskih izazova, a učestvovao je i u realizaciji Međunarodnog programa za procjenu znanja i vještina učenika (PISA).

Čestitamo Muniru i želimo da svojim radom opravda povjerenje građana.

Pročitajte i ovo

Mlada inovatorka iz Fojnice Emina Hodžić oduševljava svijet informaciono-komunikacionih tehnologija

Mlada Fojničanka Emina Hodžić, talentovana učenica iz Fojnice, je svojim izvanrednim dostignućima u oblasti informaciono-komunikacionih …