fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Čeka nas oblačno i kišovito vrijeme

 

Foto: Boris Trogrančić

U našoj zemlji danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. U Bosni padavine se očekuju u jutarnjim satima ili tokom prijepodneva, uglavnom u jugozapadnim i ponegdje u centralnim dijelovima.

U ostalim područjima Bosne bez padavina. U jutarnjim satima, u kotlinskim djelovima moguća je i niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren istočnog i jugoistočnog smjera.

Jutarnja temperatura od -3 do 3 , na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna od 5 do 11, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne od 10 do 15 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima moguća je i kiša. Jutarnja temperatura oko 3, a najviša dnevna oko 10 stupnjeva.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, i uglavnom u cijeloj zemlji vjetrovito. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 6 do 11, na jugu do stupnjeva.

Za nedjelju se prognozira oblačno vrijeme sa kišom. U Krajini postupan prestanak padavina poslije podne, a na istoku i sjeveroistoku Bosne kiša se očekuje u večernjim satima.

Obilnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U višim planinskim područjima kiša može prelaziti u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 15 stupnjeva.

U ponedjeljak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim i jutarnjim satima sa kišom u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni, a u ostalim dijelovima bez padavina. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 10, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu i sjeveroistoku do 13 stupnjeva.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Vjekoslav (Anto) Bućo iz Fojnice

Preminuo je Vjekoslav (Anto) Bućo iz Fojnice u 83. godini života. Ukop i misa zadušnica …