fbpx
Subota , 20 Jula 2024

Samohrana majka i njeno troje djece dobit će novu kuću

Semina Softić iz Kozarca ostala je bez supruga dok je još bila trudna sa trećim djetetom. Njen suprug Elvir nesretnim slučajem je izgubio život. Tako je Semina kao samohrana majka morala sama brinuti od dvije kćerke, Sajri i Ajli, te o sinu Elviru, kojem je dala ime po njegovom ocu.

Semina je tražila pomoć kako bi obezbijedila krov nad glavom za svoju djecu


Živjeli su u jako trošnoj kući sa drugim članovima porodice.

Tražila je pomoć kako bi obezbijedila krov nad glavom za svoju djecu. Obratila se molbom i Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica.

Ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edin Ramić dobio zahtjev


– Podijelila sam svoju sudbinu sa komšinicom Anitom, tražili smo način kako da dođemo do sigurnog doma. Djeca rastu. Zdrava su, hvala Bogu. Uputili smo molbu Ministarstvu i čekali odgovor – kazala je Semina .

Pomogle i komšije


Ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edin Ramić pročitao je zahtjev.

– Moram priznati da me jako pogodila i rastužila priča porodice Softić. Sjećam se da mi je ostalo urezano da se otac zvao Elvir, a i njegov sin se tako zove. Majka je dala ime sinu po mužu koji je u međuvremenu izgubio život. Dakle, sin Elvir nije upamtio lik oca Elvira. Odmah smo prikupili potrebnu dokumentaciju i odobrili smo sav materijal za jednu tipsku porodičnu kuću. Sretni smo jer vidimo temelje, novi dom i novi život za porodicu Softić – kazao je ministar Ramić.

Porodica Softić se raduje


Komšije su izašle u susret kako bi pomogli Semini i njenoj djeci.

 

– Puno Prijedorčana, posebno Kozarčana se odazvalo akciji kako bismo obezbijedili sredstva za ugradnju građevinskog materijala. Izgradnja je počela i nećemo stati dok Semina i njena djeca ne usele u svoj dom. Saradnja Ministarstva i nas povratnika se još jednom pokazala uspješnom. Moramo se zahvaliti svima. Jedva čekamo da se radovi završe. Briga porodice Softić je briga svih nas – kazala je Seminina komšinica Anita.

Pročitajte i ovo

Krš i lom kod Travnika: Sudar dva vozila, obustavljen saobraćaj

Na magistralnom putu M-5, u mjestu Donja Trebuša kod Travnika, došlo je do saobraćajne nesreće. …