fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Premijerka BPK se sastala sa direktorom Zavoda “Drin” Adisom Ramićem

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća sastala se danas sa  direktorom JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“ Fojnica Adisom Ramićem, a sastanku su prisustvovali ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Eniz Halilović i ministar za finansije Esad Kanlić.

JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“ Fojnica je ustanova od posebnog društvenog interesa u oblasti socijalne zaštite u koju je smješteno devet korisnika različite životne dobi koji imaju problem sa mentalnim poteškoćama, odnosno sa psihičkim i psihoorganskim oboljenjima s prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Tokom susreta razgovarano je o nastavku dobre saradnje između našeg kantona i ove javne ustanove, uzimajući u obzir činjenicu da Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“ pruža usluge usluge socijalnog, zdravstvenog te osposobljavanja za samostalan život prema preostalim sposobnostima, a sredstva za njihov smještaj obezbjeđuju se iz budžeta BPK Goražde.

Prema riječima direktora Ramića, usluge Zavoda koristi oko 500 korisnika iz cijele Bosne i Hercegovine što ovu ustanovu svrstava u red najvećih i najkompleksnijih ustanova ovog tipa u BiH. Zahvaljujući humanosti i profesionalizmu uposlenika, predstavlja socijalno-zdravstvenu ustanovu koja se stručno odaziva na potrebe svojih korisnika i štiti njihove interese, nastojeći ih što bolje integrisati u društveno okruženje.

Pročitajte i ovo

Džemat u Hartfordu: Džemat složnih i uspješnih Podrinjaca

Ramazan u Americi (5) Džemat složnih i uspješnih Podrinjaca U Hartfordu, glavnom gradu Connecticuta, nalazi …