fbpx
Utorak , 18 Juna 2024

Prekinuta mladost: Tačno prije četiri godine su poginule studentice Edita Malkoč i Selma Agić

Na današnji dan prije četiri godine u Sarajevu su u saobraćajnoj nesreći poginule studentice Selma Agić iz Bugojna i Edita Malkoč iz Bosanske Krupe.

Njih je na glavnoj saobraćajnici u ulici Zmaja od Bosne autom udario Sanjin Sefić krećući se brzinom više od 100 kilometara na sat.

Na današnji dan, prije dvije godine ispred Filozofskog fakulteta, na kojem su Selma i Edita studirale psihologiju, otkriven je spomenik u čast preminulim djevojkama.

Ubica Sanjin Sefić je uhapšen 12. oktobra 2016. godine u Srbiji, nakon što je pobjegao s mjesta događaja i krio se od policije.

Osuđen je na 17 i po godina zatvora u ponovljenom postupku na Kantonalnom sudu Sarajevo.  Proglašen je krivim za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije studentice.

Tužilaštvo je dokazalo da je Sefić prošao kroz crveno svjetlo očevim Golfom 6 i da je vozio neprilagođenom brzinom kad je oborio djevojke koje su prelazile ulicu na pješačkom prelazu kada je bilo upaljeno zeleno svjetlo za pješake.

Agić je teškim povredama podlegla na mjestu nesreće, dok je Malkoč preminula u Klinici urgentne medicine KCUS-a.

Sefić je u prvostepenom postupku proglašen krivim za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, te osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju 14 i po godina (za teško krivično djelo 14 godina, a za neukazivanje pomoći godinu).

Pročitajte i ovo

Fojničanin Emir Memija imenovan za direktora Podružnice “Elektrodistribucije” Travnik

Prema nezvaničnim informacijama našeg portala Mahalla.ba, Fojničanin Emir Memija, magistar ekonomije, imenovan je za novog …