fbpx
Subota , 10 Aprila 2021

SDP potpisao sporazum sa SNSD-om u Doboju, za glasove gradonačelniku dobit će učešće u vlasti

Aktuelni i kandidat za gradonačelnika Doboja Boris Jerinić s koalicijom SDP BiH i Hrvatskom strankom te koalicijom Doboj u srcu potpisao je sporazum o podršci na lokalnim izborima za gradonačelnika Doboja.
Koalicija “Doboj u srcu”, koju sačinjava šesnaest političkih subjekata, od čega je devet samostalnih, a tri u koaliciji, potpisala je sporazum kojim daje podršku Jeriniću tako što će osigurati isti broj glasova za gradonačelnika srazmjerno broju ostvarenih glasova na biračkim mjestima za odborničku listu, dok se Jerinić obavezuje da će omogućiti učešće u vlasti srazmjerno broju osvojenih glasova, odnosno, procentualno.

Uz iste uvjete sporazum je potpisala i koalicija SDP BiH-HS BiH – Enes Suljkanović.

Predsjednik SDP-a BiH iz Doboja Almir Džanić za Klix.ba je kazao da je potpisivanje sporazuma i nastup na lokalnim izborima s Hrvatskom strankom rezultat dobre saradnje.

“Nadamo se da će dobra saradnja koja je bila i u proteklom periodu biti nastavljena i dalje. Radi se samo o dobroj saradnji i praksi koju želimo nastaviti za građane Doboja”, kazao je Džanić.

Koalicija s Hrvatskom strankom nastala je s ciljem da se ne rasipaju glasovi, a Džanić je kazao da je koalicija samo ozvaničena saradnja ovih dviju stranaka.

“Naravno, svi težimo boljem rezultatu, iz tog razloga je i sklopljena koalicija s Hrvatskom strankom. Nije to samo u Doboju, i u Derventi idemo u istoj koaliciji, da se ti glasovi ne rasipaju, dosta ljudi je otišlo vani, a za ove izbore ima dosta stranaka. Neke ljude iz te stranke smo za prošle parlamentarne izbore imali na listi u okviru Proevropskog bloka, tako da se ta saradnja nastavila”, kazao je Džanić u obraćanju javnosti preko oficijelne stranice SDP BiH.

Pročitajte i ovo

Lijepe predramazanske vijesti iz Srebrenice: Paketićima obradovano 340 djece školskog i predškolskog uzrasta

U organizaciji Centra za dijasporu Mreža u Srebrenici i Bratuncu u saradnji s medžlisima u …