fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Tri godine od smrti Donne Ares

Na današnji dan, prije tri godine, napustila nas je Azra Kolaković poznatija kao Donna Ares.

Junakinje iz Bihaća svi se sjećaju kao lavice velikog srca, nasmijane do kraja, velike humanistice i borca.

Tokom svoje bolesti, redovno se obraćala svojim obožavateljima na društvenim mrežama, pa su svi imali priliku vidjeti tragediju kroz koju je prolazila.

Posljednja pjevačicina objava na Instagram profilu kojom se obratila svojim fanovima bila je:

“Voli vas vaša Donna Ares”, stoji u posljednjoj objavi.

Dona Ares je rođena 1. januara 1977. u Bihaću. Odrasla je u muzičkoj porodici. Njen otac je svirao na gitari, majka na klaviru, ali je i pjevala. Završila je nižu i srednju muzičku školu i umjetničku školu u Bihaću.

Prvi javni nastup imala je na Dori 1997. godine s pjesmom Zadnja noć. Postala je popularna u BiH nakon objavljene pjesme Kazna. Prvi album objavila je 1998. godine “Ti me više ne voliš” koji je naišao na odličan odziv publike.

Napisala je i knjigu Soba za nikoga koja je bila njena ispovijest inspirisana borbom protiv teške bolesti koja je promovirana 2015. godine. U njoj govori o saznanju da ima ovu tešku bolest, nedoumici, suzama, bolu, a potom optimizmu i odluci da se bori do pobjede.

Donna Ares uvijek je bila simbol jake žene koja je znala šta želi od života i išla hrabro ka tome. Publika će je vječno pamtiti po osmijehu, vedrini, snazi i nevjerovatnom talentu.

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …