fbpx
Srijeda , 19 Juna 2024

Ništa od jagnjetine i ringišpila: Najpoznatiji vašar u BiH odgođen zbog pandemije

Nakon mjesec dana natezanja, dopisivanja, prebacivanja nadležnosti, donesena je odluka. Vijeće mjesne zajednice Puračića, malog grada kraj Lukavca odlučilo je – ove godine neće biti organizovan najveći, najpoznatiji, najatraktivniji zabavno-prodajni vašar, 159. po redu.

Članovi Mjesne zajednice su shvatii da nisu u mogućnosti ispuniti uvjete koje je postavilo federalno Ministarstva zdravstva u pogledu poštivanje epidemioloških mjera.

Time je stavljena tačka na trakavicu o tome hoće li ili neće biti vašara u Puračiću. Najprije je vašar došao u vijećnićke klupe općine Lukavac, na kome je vijećnik Mihad Sakić pitao vijećnike kakva će biti sudbina vašara u Puračiću, jer su to pitali i brojni izlagači, vlasnici zabavnih igara, građani… Dobio je odgovor da to treba neko drugi da riješi. I riješio je. I nije greška što vašara ove godine, u vrijeme pandemije u Puračiću, neće biti, jer, kako kažu u MZ Puračić, ko bi to i na kakav način mogao provoditi epidemiološke mjere na trodnevnoj manifestaciji kroz koju za četiri dana prođe do 100 hiljada ljudi iz cijele države i inozemstva.

Pročitajte i ovo

Tragedija na Jablaničkom jezeru, utopio se maloljetnik

MJESTO RADEŠINE 148 Tragedija na Jablaničkom jezeru, utopio se maloljetnik D. Be. Foto: GSS Prenj …