fbpx
Nedjelja , 2 Oktobra 2022

Buran dan u Busovači: Ukradena dva vozila i opljačkana benzinska pumpa

Dana  09.09.2020.godine oko 05,20 sati u PS Busovača je prijavljeno da je u mjestu Kaćuni, općina Busovača izvršena krađa u prostorije benzinske pumpe ”HIFA OIL”. Prema prijavi iz navedenih prostorija je ukradena određena količina novca i cigareta.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Busovača, koji u saradnji sa nadležnim tužilaštvom poduzimaju i druge aktivnosti u cilju otkrivanja počinioca ovog krivičnog djela.

 

Istog dana oko 06,50 sati u PS Busovača je prijavljeno da je u ulici 1.Mart, općina Busovača, od strane NN počinioca ili više njih ukradeno putničko motorno vozilo marke “WV Passat”, vlasništvo Ž.V. iz Busovače.  Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Busovača,koji su osigurali lice mjesta, te pristupili poduzimanju zakonom propisanih mjera i radnji u cilju pronalaska ukradenog vozila. Tokom pretrage terena, predmetno vozilo je pronađeno u blizini lokalnog puta u mjestu Oselište, općina Busovača.

 

Također, oko 6,55 sati u PS Kiseljak je prijavljeno da je u mjestu Bilalovac, općina Kiseljak, od strane NN počinioca ili više njih ukradeno putničko motorno vozilo marke“ Seat Ibiza“, vlasništvo Ž.S., koje je u vrijeme krađe bilo parkirano ispred porodične kuće vlasnika. Po navedenoj prijavi odmah su postupili policijski službenici PS Kiseljak koji su izašli na lice mjesta gdje su potvrdili navode prijave, te pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak, koji poduzimaju i druge mjere i radnje na rasvijetljavanju predmetnog krivičnog djela.

Pročitajte i ovo

MLADIĆ U ZENICI FOTOGRAFISAO ZA KOGA JE GLASAO. BIT ĆE KAŽNJEN SA 3.000 KM!?

Na Biračkom mjestu Perin Han 1 zabilježeno je nedozvoljeno fotografisanje glasačkih listića, piše 072info. Naime, …