fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Selektivna primjena zakona: Fojničkim ugostiteljima se pišu kazne, a u Kiseljaku se organiziraju koncerti

Fojnički ugostitelji već duže vrijeme ukazuju na nelojalnu konkurenciju u gradovima SBK kantona čime im se ugrožava pravo na rad i jednakost pred zakonom.

O čemu se radi?

Naime, i dalje se primjenjuje odluka o radu ugostiteljskih objekata do 23:00h i pisane su mnoge kazne odmah po isteku radnog vremena, to jeste za vrijeme izlaska gostiju iz objekata.

Deset kilometara od Fojnice, u Kiseljaku, a zatim u Busovači, Vitezu i Novom Travniku, ugostiteljski objekti rade do ranih jutarnjih sati.

Nelogično je da odluke koje su donesene od Federalnog kriznog štaba se selektivno primjenjuju u našem kantonu.

Simptomatično je i to da se u opštinama sa većinski hrvatskim stanovništvom, odluke Kriznog štaba ne primjenjuju u pogledu rada ugostiteljskih objekata.

Fojnički ugostitelji postavljaju pitanje zašto se ne dopušta produžetak radnog vremena jer fojnička omladina nakon 23 sata odlazi u Kiseljak, Vitez i Novi Travnik, dakle opštine u kojima je zabilježen mnogo veći broj zaraženih korona virusom te se time otvara mogućnost importovanja novih slučajeva u našu opštinu.

Najnoviji primjer dolazi iz Kiseljaka gdje će pjevač Boban Rajović održati 11. septembra koncert i samo naivni mogu očekivati da fojnička omladina neće prisustvovati istom.

Na kraju, ono što, jedino, fojnički ugostitelji traže jeste da budu isto tretirani od strane nadležnih za provedbu zakona i novonastalih mjera.

U suprotnom, fojnički ugostitelji planiraju uputiti žalbu višim instancama vlasti na organe koji selektivno provode mjere izrečene od strane Federalnog kriznog štaba.

 

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …