fbpx
Petak , 19 Aprila 2024
reumal

Slučaj libijskih ranjenika u “Reumalu”: GDJE SU PARE!?

Slučaj fojničkog “Reumala” i problematiziranog poslovanja za vrijeme smijenjene uprave na čelu sa Eldanom Lokmićem je konstantna omča oko vrata ovom fojničkom simbolu.

Naime, na portalu pressmedia.ba se iznijelo nekoliko detalja o poslovanju bivše uprave s generalnim direktorom na čelu.

Iako tekst vrvi od insinuacija i paušalnih ocjena o ljudima iz vrha SDA, a sve u cilju unutarstranačkog obračuna Čampara-Izetbegović, ono što je portalu pressmedia manje važno, Fojničanima je od izuzetne važnosti.

Naime, na portalu pressmedia.ba, pozivajući se na vjerodostojne diplomatske izvore, kažu da je dug za libijske ranjenike koji su boravili u fojničkom “Reumalu” u potpunosti izmiren.

Kako je to moguće?

Portal pressmedia.ba tvrdi sljedeće: ”

Da je taj spor riješen i dug čak naplaćen stoji u Izvješću o financijskoj reviziji Javne ustanove za medicinsku rehabilitaciju i banjsko liječenje –lječilište „Reumal“ za 2017. godinu, koju je objavio Ured za reviziju institucija u FBiH. Naime, prema tom rezvizorskom izvještaju dostupnom na 22/23 strani, tokom 2016. i 2017. Reumal je, na čelu sa Eldarom Lokmićem, napravio sumnjive i sporne tražbine u iznosima skoro dva miliona KM”, rekao nam je izvor iz diplomatije.

Kako je objašnjeno u izvještaju, pružanje usluga je fakturisano, pa onda stornirano i ponovo fakturisano Ministarstvu zdravlja Libije.

“Jasno je da su ova potraživanja davno naplaćena, u gotovini, bez traga” – kaže se između ostalog u tekstu portala pressmedia.ba.

 

Pročitajte i ovo

Aferim: Donirala bubreg voljenom Adnanu i tako mu spasila život

Život je otvorena prazna knjiga u kojoj vrijeme piše stranice gusto kucanog teksta i svjedoči …