fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Izetbegović: Niko ne smije ostati ravnodušan na prijetnje “novom Srebrenicom”

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović razgovarao je telefonom sa predsjednikom Bošnjačke stranke u Crnoj Gori Rafetom Husovićem o situaciji u ovoj zemlji i napadima kojima su nakon izbora izloženi Bošnjaci.

Izetbegović i Husović osudili su napade i prijetnje upućene pripadnicima bošnjačkog naroda, naglašavajući da od institucija Crne Gore očekuju odlučnu akciju u pronalasku i kažnjavanju počinilaca, te sprečavanju novih napada, prijetnji i provokacija.

Tokom razgovora je naglašeno da niko ni u regiji ni u svijetu ne smije ostati ravnodušan prema prijetnjama “novom Srebrenicom” u Pljevljima, niti se takve prijetnje i napadi smiju ignorisati.

Husović je informirao Izetbegovića da je Bošnjačka stranka zadovoljna vlastitim izbornim rezultatom, s obzirom na to da su umjesto dosadašnja dva osvojena tri mandata, čime je ovoj stranci omogućeno formiranje samostalnog kluba u Skupštini Crne Gore.

Izetbegović je čestitao Husoviću na izbornom rezultatu Bošnjačke stranke, te ga zamolio da Bošnjacima prenese poruke podrške i solidarnosti rukovodstva SDA.

Avaz

Pročitajte i ovo

Ponos BiH: Ismail je trenutno prvi na svijetu u disciplini 50 metara prsno, ubjedljivo najmlađi u kategoriji seniora

Ažurirana je lista seniorskih paraplivača u disciplini prsno na 50 metara, a bosanskohercegovački paraplivač Ismail …