fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Kiseljak: Džematski odbor posjetio vakifa Hazima Čehu

U ponedjeljak 31.8.2020. godine, Džematski odbor džemata Duhri, posjetio je džematliju Hazima Čehu, koji se privremeno nalazi na radu u Sjedinjenim Američkim Državama.

U ugodnoj atmosferi, kao i domaćinskom prijemu uručena je zahvalnica od strane imama hfz. Ibrahima ef. Čeho, našem džematliji, kao i njegovom bratu Hikmetu Čeho (u odsustvu), a koji se također nalazi privremeno na radu SAD-a, te džematlijama Bosansko Hercegovačkog Islamskog centra u NEW YORKU, koji su na molbu džemata finansijski podržali opremanje Centra za neformalno obrazovanje djece i mladih džemata Duhri.

Napominjemo da je Hazim Čeho, po završetku rata svoj daljnji rad i život nastavio u dalekoj Americi, te priije par mjeseci ispunio uslove za penziju. Hazimpripada redu odgovornih i vrijednih džematlija, koji se vrlo rado odaziva pozivu džemata i daje podršku aktivnostima na području svog džemata i šire.

Iz džemata Duhri se posebno zahvljajuju džematlijama Bosanskohercegovačkog Islamskog centra u NEW YORKU, te vjeruju da će se saradnja između dva džemata nastaviti i u budućnosti.

Pročitajte i ovo

Influenserica Adna Helić nakon izlaska iz pritvora: “Najveća snaga koju čovjek može da nosi sa sobom je čista savjest”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije “Black Tie 2” u Sarajevu, puštena …