fbpx
Petak , 22 Januara 2021

Kiseljak: Džematski odbor posjetio vakifa Hazima Čehu

U ponedjeljak 31.8.2020. godine, Džematski odbor džemata Duhri, posjetio je džematliju Hazima Čehu, koji se privremeno nalazi na radu u Sjedinjenim Američkim Državama.

U ugodnoj atmosferi, kao i domaćinskom prijemu uručena je zahvalnica od strane imama hfz. Ibrahima ef. Čeho, našem džematliji, kao i njegovom bratu Hikmetu Čeho (u odsustvu), a koji se također nalazi privremeno na radu SAD-a, te džematlijama Bosansko Hercegovačkog Islamskog centra u NEW YORKU, koji su na molbu džemata finansijski podržali opremanje Centra za neformalno obrazovanje djece i mladih džemata Duhri.

Napominjemo da je Hazim Čeho, po završetku rata svoj daljnji rad i život nastavio u dalekoj Americi, te priije par mjeseci ispunio uslove za penziju. Hazimpripada redu odgovornih i vrijednih džematlija, koji se vrlo rado odaziva pozivu džemata i daje podršku aktivnostima na području svog džemata i šire.

Iz džemata Duhri se posebno zahvljajuju džematlijama Bosanskohercegovačkog Islamskog centra u NEW YORKU, te vjeruju da će se saradnja između dva džemata nastaviti i u budućnosti.

Pročitajte i ovo

Iz budžeta SBK 900.000 KM za političke stranke

Vlada Srednjobosanskog kantona (SBK) usvojila je danas program raspodjele sredstava za političke stranke koje imaju …