fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Bosanska heroina: Nana Fata stabilnog zdravstvenog stanja nakon moždanog udara

Nana Fata Orlović iz Konjević-Polja stabilnog je zdravstvenog stanja nakon što je prije dva dana hospitalizirana u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla.

“Jutros sam razgovarala s ljekarima i oni kažu kako je mama bolje nego jučer. Sreća je što smo na vrijeme suprug i ja otišli po nju u Konjević-Polje i da je došla kod nas u Srebrenik. Vidjeli smo da nešto nije u redu, a znamo da godinama ima problema sa povišenim šećerom u krvi i visokim krvnim pritiskom. No, ispostavilo se da je imala moždani udar, a nama ljekari nisu rekli koji je stepen udara”, kaže Hurija Karić, kćerka nane Fate Orlović, javlja Anadolu Agency (AA).

U UKC Tuzla nana Fata Orlović ima svu neophodnu brigu i njegu.

“Zaista su ljekari i osoblje, kao i svaki put, pružili sve od sebe da je adekvatno zbrinu. Poslije udara imala je oduzetu lijevu ruku i nogu. Međutim, kažu mi da joj je se refleks vratio u lijevoj ruci i da ide nabolje. Poslijepodne su nam rekli da je možemo posjetiti”, kaže Hurija Karić.

Nana Fata Orlović, istinska bosanska heroina, vodi višedecenijsku borbu s vlastima u bh. entitetu RS da se iz njene avlije izmjesti nelegalno izgrađena pravoslavna crkva. Nakon dobijene pravne bitke na Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, uklanjanje crkve bilo je najavljeno za 1. april, ali je odgođeno zbog pandemije koronavirusa.

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …