fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

Načelnik Klisura održao sastanak sa direktorima fojničkih škola

Upriličen sastanak načelnika Klisure sa direktorima fojničkih škola

Načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura danas je održao sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa područja općine Fojnica.
Sastanku su prisustvovali Samir Kučuk, direktor SMŠ „Zijah Dizdarević“, Mirjana Golub, direktorica OŠ „Ivan Goran Kovačić“ i Mujo Zahirović, direktor OŠ „Muhsin Rizvić“.
Teme sastanka su bile aktivnosti i pripreme vezane za početak nove školske godine,odnosno razgovor o nastavnom procesu, u posebnim uslovima izazvanim koronavirusom.
Načelnik Klisura je na početku sastanka naglasio da je zdravlje djece i uposelnika prioritetan zadatak.
„Ono što moramo imati na umu u svakom trenutku jeste zdravlje naših učenika i nastavnika. Molim vas da poštujete sve mjere i preporuke i u skladu s tim realizujete nastavu. Također, apelujem i na roditelje da prate smjernice i upute nadležnih.“
S druge strane, rečeno je da će se u školama nastojati pridržavati svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera, međutim da još uvijek nikakvih jasnih uputa za rad nemaju od nadležnih institucija.
Podrška Općine i načelnika Klisure neće izostati, poručeno je sa sastanka, a u narednim danima će biti organizovana dezinfekcija školskih prostora.
Školska godina 2020./2021. na području SBK-a počet će u ponedjeljak. 7. septembra.

Pročitajte i ovo

Fojničaninu uspješno transplantiran bubreg na KCUS-u

Nakon više od 150 dana jučer je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) urađena …