fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

Naser Orić: Fikretu sam rekao da ne bude lažni svjedok

Tužilački trio – Mirza Hukeljić, Džermin Pašić i Merisa Nurkić skoro svakodnevno saslušavaju određene svjedoke i vrše pretrese u potrazi za novim informacijama koje bi na kraju mogle formirati putanju kojom je tekla sumnjiva nabavka 100 respiratora iz Kine.

Raportu je potvrđeno da je u sklopu istrage saslušan i Naser Orić, ratni heroj Srebrenice.

To nam je potvrdio i sam Orić. On je za Raport kazao da je u Tužilaštvo BiH pozvan prije 10 dana.

Pozvan je zbog razgovora koji je vodio sa Fikretom Hodžićem. Inače, i Hodžić je iz Srebrenice.

“Hodžiću su slušali telefon, prisluškivali, a i ja sam ga zvao i pričali smo. Tad se digla cijela frka i bilo je puno napada na Srebrenicu. Hito sam da vidim šta je istina. U Tužilaštvu sam rekao da sam zvao jer se brinem o djeci svojih poginulih boraca. Njima je sporno što je Hodžić rekao da je moj vojni”, rekao nam je Orić.

Na pitanje šta je poručio Hodžiću, Orić kaže:

“Kada sam ga nazvao, rekao sam mu da uzme dobrog advokata, da ne daje nikome papire, da ostane čovjek i da ga ne iskoriste u ovoj priči. A posebno da ne bude lažni svjedok. Meni je svjedoka lažnih kroz moj proces na vrh glave”, rekao je Orić za Raport.

Kako nam je rečeno iz Tužilaštva, iako to Orić navodi u svojoj izjavu, nije bilo prisluškivanja Fikreta Hodžića, već su se provjeravali kontakti koje je imao u vrijeme vršenja nabavke respiratora. Tako su tužitelji i došli do Orića.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice u 64. godini života. Ukop i misa zadušnica …