fbpx
Srijeda , 29 Maja 2024

Slučaj koji je šokirao BiH: Ko je brutalni nasilnik koji je polio benzinom i zapalio suprugu

Branislav Stanivuković (43) koji je danas šokirao cijelu BiH kada je polio benzinom i zapalio vanbračnu suprugu, prije dvije sedmice osuđen je u Okružnom sudu u Banjoj Luci na tri godine robije zbog šverca narkoticima.

Stanivuković je sa još dvojicom saučesnika nakon višegodišnjeg postupka osuđen zbog prodaje droge prikrivenim istražiocima MUP RS, javlja Srpskainfo

U presudi se navodi da su Stanivuković i saučesnici tokom 2013. i 2014. godine uzgajali marihuanu na području Srpca i Bosanske Gradiške, koju su potom preprodavali.

Protiv njih je pokrenuta istraga tokom koje su prikrivenim istražiocima MUP-a RS, sa kodnim imenima Zoka i Ana, nudili na prodaju narkotike u vrijednosti od 50.000 eura.

Nakon dogovora istražiocima su prodali kilogram marihune.

Zanimljivo je da je Stanivuković u završnim riječima tvrdio da nikome nije prodavao drogu i da je u cijelu priču ušao da bi se osvetio kumu, koji je pričao da je on policijski doušnik.

Uhapšeni Stanivuković sada se tereti za najteži oblik nasilja u porodici, a za ovo djelo može se izreći zatvorska kazna do 10 godina robije.

Pročitajte i ovo

Živopisni prizori sa fojničke pijace: Tradicija, boje i mirisi Bosne

Živopisni prizori sa fojničke pijace: Tradicija, boje i mirisi Bosne U srcu Bosne i Hercegovine, …