fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Mladi i uspješni Fojničani: Amila Hodžić – Magistar farmacije

Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet.” Nelson Mandela

Naš portal od samog početka nastoji, spomenuti i promovisati naše mlade sugrađane i sugrađanke koji se obrazuju, grade svoj put na najsigurniji način a to je učenjem i znanjem!

Zasigurno, takve mlade osobe su vrijedne pomena jer možda će upravo one motivisati nekog od vas da ostane u svojoj domovini, da nastavi obrazovanje i na kraju – da slijedi svoje snove.
Pod ovim našim nebom ima mjesta za sve.

Naša Fojničanka Amila Hodžić mlada je djevojka, rođena 14. decembra 1995. godine u Zenici. U Fojnici je provela svoje djetinjstvo i tu živi zajedno sa svojim roditeljima. U Fojnici je pohađala Osnovnu školu, nakon čega upisuje i završava Gimnaziju u SMŠ “Zijah Dizdarević” i to odličnim uspjehom.

Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja 2014. godine Amila je upisa Farmaceutski fakultet na Univerzitetu u Sarajevu. Prošle godine, uspješno je završila studij, te dobila zvanje Magistar farmacije. (Integrisani studij u trajanju od pet godina)

Tokom studiranja, Amila je bila izuzetno aktivna. Između ostalog, bila je učesnik kongresa i simpozija, a objavila je i jedan rad na studentskom kongresu “Hrana, ishrana i zdravlje”.

Motivacija Amili da se odluči na ovaj poziv bio je izazovan posao, urednost, preciznost, prilike za dodatno usavršavanje te pomoć drugim ljudima.

Završni rad naše Amile bio je eksperimentalnog karaktera, a objavila ga je na Kongresu farmaceuta BiH.

Pripravnički staž je odradila u JU Ljekarna – Apoteka Fojnica, a trenutno je zaposlena kao stručni saradnik za područje SBK u firmi koja se bavi zastupanjem, marketingom i komercijalom farmaceutskih proizvoda i medicinskih sredstava.

“Posebnu zahvalnost iskazujem svojoj porodici i roditeljima, ocu Hajrudinu i majci Edini, koji su bili moja najveća podrška i tokom studiranja ali i tokom cijelog mog života i zbog toga sam im neizmjerno zahvalna.” – kazala nam je Amila na kraju.

Mi našoj Fojničanki čestitamo na dosadašnjim uspjesima, znamo da je čeka još mnogo lijepih stvari u poslovnom životu što joj i od srca želimo.

 

(Elmina Pašalić)

Pročitajte i ovo

Mlada inovatorka iz Fojnice Emina Hodžić oduševljava svijet informaciono-komunikacionih tehnologija

Mlada Fojničanka Emina Hodžić, talentovana učenica iz Fojnice, je svojim izvanrednim dostignućima u oblasti informaciono-komunikacionih …