fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Još sutra sunčano i do 36 stepeni, a za vikend oblačno i kištovito

U Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda poslijepodne mogući su pljuskovi i gmljavina koji se očekuju u centralnoj, istočnoj i sjevernoj Bosni. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 16 do 22, na jugu do 25, a najviša dnevna od 30 do 36 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne, mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 17, a najviša dnevna temperatura oko 31 stepen. 

Posljednji radni dan u sedmici bit će sunčan. Poslijepodne moguće je povećanje oblačnosti u Bosni što može može uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Lokalno na sjeveru i sjeveroistoku Bosne su moguće obilnije padavine praćene gradom i jakim udarima vjetra. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 25, a najviša dnevna od 25 do 32, na jugu do 35 stepeni.

Meteorolozi za vikend najavljuju oblačno vrijeme. U subotu u Bosni se očekuje umjereno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini jutro sunčano uz umjeren porast oblačnosti tokom dana, što može uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu do 22, a najviša dnevna od 22 do 27, na jugu do 31 stepeni. 

Drugog dana vikenda najavljeno je malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Rezvojem oblačnosti, ponegdje u Bosni je moguć i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu do 22, a najviša dnevna od 22 do 27, na jugu do 31 stepen .

Pročitajte i ovo

Prava ljubav! Priča o Armini i Saudinu, slabovidnoj djevojci i slijepom mladiću iz Kiseljaka

Jedna divna priča o ljubavi, a o ljubavi treba pričati uvijek, našla se u Sarajevu. …