fbpx
Petak , 19 Jula 2024

BiH: Pedofil priznao inspektorima da je fotografirao djecu po gradu

Jedan od uhapšenih pedofila u policijskoj akciji “Sistem” priznao je istražiteljima da je po gradu fotografirao djecu i sačuvao te slike, saznaje Srpskainfo.

Akciju “Sistem” proveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjizh poslova RS i u sklopu nje privedene su četiri osobe.

Prema nezvaničnim informacijama uhapšeni su Vladimirko Ilić i Stefan Ćurković iz Banja Luke, Gorjan Božić iz Doboja i Želimir Obradović iz Vlasenice.

Prema saznanjima portala Srpskainfo uhapšeni se tereti da su sa sajtova na kojima se nalaze pornogorafski sadržaji maloljetne djece, skidali slike, ali i sami postavlji fotografije.

“Prilikom hapšenja policija je od njih oduzela veći broj dokaza, kao i što su CD-ovi sa slikama maloljetne djece. Riječ je o slikama na kojima se nalaze djeca od dvije do 16 godina”, otkriva izvor.

Dodaje da su uhapšeni starosti između 25 i 66 godina.

Sami nazivi pregledavanih, uvoženih, izvoženih i pribavljenih fajlova na engleskom jeziku opisuju seksualne aktivnosti djece predtinejdžerske dobi i određenog uzrasta.

U nazivima ovih fajlova se često se koriste skraćenice poput “Pedo” što predstavlja predtinejdžersku dob i skraćenica “pthc” – “pre-teen hard core” ili snimci djece u izopačenim scenama seksa, a skraćenia iza brojeva “yo” – “years old” predstavlja starosnu dob.

Pročitajte i ovo

Sukob Hamdije Ramulja, supruge i Alije Bukvića: Optužbe za krađu i intervencija policije u selu Božići

U proteklim danima, društvene mreže potresao je sukob poznatog YouTubera Hamdije Ramulja i njegove supruge …