fbpx
Nedjelja , 22 Maja 2022

Fahrudin Radončić: Mene je Bog poslao

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić izjavio je da će njegova stranka samostalno izaći na lokalne izbore.

“Imamo mi ponuda, ali idemo solo. Prošle izbore, kada su me vodili s lisicama na rukama, osvojili smo 170 općinskih mandata, možete misliti koliko će SBB biti sada jak. Mislim da će sve velike stranke ići samostalno na izbore”, rekao je Radončić.

On je istaknuo da je SBB dovoljno veliki politički projekt koji može i treba ići na lokalne izbore, a da ne zavisi od ličnog autoriteta predsjednika. Odgovarajući na pitanje voditelja Senada Hadžifejzovića, Radončić je rekao da planira ići samo na dva predizborna skupa: “Možda ću otići samo na dva skupa, to ne isključujem, u Srebrenicu, jer je to zajednička lista, i u Mostar. Za sve drugo neka se članovi SBB-a izvole boriti sami.”

Na pitanje: Na koga ste mislili kada ste kazali ‘’bagro, ovo vam neće proći’’? Je li Bakir, kojeg ste u ovoj emisiji nazvali kretenom, je li on bagra?”, odgovorio je sljedeće:

“Bakir nije bagra. Zbog Bakirovih veza sa Muslimanskom Braćom nemamo podršku ni Evrope ni arapskih zemalja. Bakir i Seka večeraju sa Čovićem i njegovom ženom, a ja kad popijem kafu s njim nazovu me izdajnikom. Sebija nije veliki politički igrač, nikad nije ni pomislila da mi nešto naredi. Nisam joj suprug da joj kažem da se povuče. Konaković je Šešelj, sam je rekao da je radikal, ili je za psihijatra ili za radikalnih hodža, s kojima je dobar, neka mu saliju stravu.”

Imao je potrebu reći i da nije homoseksualac, ali i da ga je – Bog poslao…

On je, gostujući u Centralnom dnevniku, još i dodao da se razišao sa SDA na temi odgovora na migrantsku krizu, ističući da svi sada shvataju da se radi o sigurnosnom, a ne humanitarnom pitanju.

“Nemam pardona ni prema kome kada je u pitanju država BiH. Niko neće migrante prebaciti samo na teritoriju gdje su Bošnjaci. Razgovori s Dodikom su bili izuzetno teški. Rekao sam i stranim ambasadorima da ubijede Dodika i Čovića da na teritorijama gdje dominantno žive Srbi i Hrvati prebace migrante, a ne samo da nas, Bošnjake, ubjeđuju da je to naša obaveza”, dodao je Radončić.

Na pitanje o aferi „Respiratori“, Radončić je kazao da smatra kako se hapšenje premijera Fadila Novalića ne treba tretirati kao pritisak na Bošnjake: “Afera „Respiratori“ nije udar na Bošnjake i ne smije se vršiti pritisak na Tužilaštvo BiH. Jasno je da je kupljena roba koja ne vrijedi 10 miliona maraka. Taj novac je uništen, ti respiratori stoje na aerodromu. Lično ne mislim da je premijer Fadil Novalić lopov, ali konačnu istinu treba utvrditi sud ukoliko bude podignuta optužnica.”

Pročitajte i ovo

Promocija mladosti i ljepote: Maturanti Elči Ibrahim-pašine medrese prošetali Travnikom (FOTO)

255. generacija maturanata Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku prošetala je gradom večeras. Nakon danas održane …