fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Članovi mreže mladih i danas podijelili 50 iftara svojim Fojničanima

Mreža mladih Fojnica i danas ponovo aktivna

Članovi mreže mladih su i danas podijelili 50 iftara svojim Fojničanima. Ovo je još jedna u nizu njihovih aktivnosti u toku mjeseca Ramazana. U toku današnje aktivnosti podjele iftara koje je ponovo obezbijedio Rijaset Islamske zajednice (ured za društvenu brigu), članovi su odnijeli iftare onim porodicama gdje je zaista potrebno kao i starijim džematlijama, i nažalost osobama koje same žive. Zahvaljujući ovom broju iftara uspjeli su obuhvatiti 13 džemata Fojnice i posjetiti džematlije koji su se obradovali i zahvalili za ovaj gest.

Ipak i na ovaj način u ovom ramazanskom danu su izmamili mnoge osmijehe i radost obilaskom. Mreža mladih Fojnica pored podjele 100 iftara, bila je uključena i u podjelu paketa sa osnovnim namirnicama i potrepštinama gdje su imali donacije od udruženja. Pored toga, međusobno je omladina sakupila novac i dijelila pakete socijalno ugroženim porodicama.

Iftare su dijelili: Merjema Zahirović, Amila Bureković, Melisa Dedović, Seida Beba, Alma Bunić, Lamija Puščulović, Almina Bureković, Aldina Salčinović, Armina Pugonja, Amila Zečević i Belmin Polutan.

Pogledajte fotografije danšnje podjele iftara:

Pročitajte i ovo

Influenserica Adna Helić nakon izlaska iz pritvora: “Najveća snaga koju čovjek može da nosi sa sobom je čista savjest”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije “Black Tie 2” u Sarajevu, puštena …