fbpx
Subota , 26 Septembra 2020

KOMPLETAN IZVJEŠTAJ: Kako je Solak potrošio 23 miliona KM od početka pandemije

Federalna uprava civilne zaštite danas je Vladi Federacije BiH dostavila dopunjeni izvještaj s detaljnim utroškom 23 miliona KM javnog novca za razne potrebe od proglašenja stanja prirodne nesreće 16. marta.
Nakon što je Vlada FBiH jučer odbila prihvatiti izvještaj FUCZ-a o javnim nabavkama, danas je ta institucija dostavila potpuniji izvještaj, koji potpisuje trenutni vršilac dužnosti direktora FUCZ-a Mustafa.

U tabelarnom prikazu je jasno navedeno kome od koga je nabavljana oprema, prije svega medicinska, poput testova na koronavirus, respiratora, zaštitnih odijela, rukavica i brojne druge opreme.

U većini javnih nabavki koje je ova federalna isntitucija spovela izuzimali su se od Zakona o javnim nabavkama, pozivajući s ena član 10 tog zakona, što je značilo da su većinu opreme nabavili direktnom pogodbom, bez objavljivanja informacije o nabavci.

Cijena nabavki izražena u tabeli je bez PDV-a. Ukupno je Federalna uprava civilne zaštite za nešto manje od dva mjeseca potrošila 23 miliona KM javnog novca.

Kompletan pregled svih nabavki možete pogledati u galeriji u nastavku:

Klix.ba

Pročitajte i ovo

Sjednica nastavljena i nakon tri minute završena

Nakon dugotrajne pauze, vijećnici su se vratili u salu te je sjednica završena nakon tri …