fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Dragi maturanti, roditelji i profesori čestitam vam!

Drage maturantice, dragi maturanti,

u ime kolektiva Srednje mješovite škole „Zijah Dizdarević“ Fojnica želim vam čestitati uspješan završetak srednjoškolskog obrazovanja. Jedan period vašeg života je završen, a drugi tek počinje. Iz bezbrižnog djetinjstva prelazite u doba zrelosti, period u kojem postajete kreatori vlastite budućnosti.

Pred vama su novi životni zahtjevi na koje morate biti spremni odgovoriti. Vaš uspjeh u tome će uveliko zavisiti od vjere u sebe. Postulati za uspjeh su: odlučnost, hrabrost, i upornost. Na tom putu ostanite dosljedni!Budite vispreni u ostvarenju svojih ciljeva! Ne zaboravite da je kreiranje vlastitog sebstva cjeloživotna putanja. Neka vaše znanje bude vaše glavno oružje u životu!

Za preinačavanje vaše ličnosti iz djeteta u zrelog čovjeka uveliko su zaslužni vaši profesori. Njima ste dužni odati zahvalnost. Tokom vašeg školovanja su se neprikosnoveno zalagali da vam budu i učitelji, i odgajatelji, i životni prijatelji. Poziv učitelja nije nimalo lagan, iako vi to, možda, niste tako doživljavali. Nemoguće je biti dobar pedagog bez posjedovanja iskonske ljubavi prema djetetu, bez odricanja i bez nesebičnog zalaganja. Zaista nije bilo lako učiniti vas spremnim da se „uhvatite u koštac“ sa životom. Naravno, vaši profesori su uspjeli u tome, kao što su uspijevali i sa prethodnim generacijama. Zato im hvala!

Dragi roditelji, posebne čestitke idu vama! Evo, doživjeli ste da svoju ulogu roditelja krunišete na najbolji način. Bez vašeg truda, strpljenja, vaše bezuvjetne roditeljske ljubavi i brige „ova priča“se ne bi mogla realizirati. Budite ponosni i na svoju djecu i na sebe! Uspjeh vaše djece je i vaš uspjeh. Vaša djeca su vaša sreća i ponos! Imate potpuno pravo da budete ushićeni!

Iskreno se nadam da ćemo se uskoro vidjeti na maturskoj zabavi. Želimo vas dostojanstveno ispratiti iz naše škole, kao i mnoge generacije prije vas.

Srdačan pozdrav, Samir Kučuk, prof.

v.d. direktora SMŠ „Zijah Dizdarević“ Fojnica

Pročitajte i ovo

Prava ljubav! Priča o Armini i Saudinu, slabovidnoj djevojci i slijepom mladiću iz Kiseljaka

Jedna divna priča o ljubavi, a o ljubavi treba pričati uvijek, našla se u Sarajevu. …