fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

Ispovijest Mustafe Čohadžića: “Zahvaljujem se Almiru Zuki, dr. Jusufu Zuki i kompletnoj ekipi iz Kriznog štaba”

Našoj redakciji se javio Fojničanin Mustafa Čohadžić koji je želio da podijeli svoje iskustvo iz posljednjih 20-tak dana.

Naime, Mustafa radi kao državni carinik i spletom okolnosti on i njegovih 27 kolega su bili u kontaktu sa osobom zaraženom korona virusom te su svi poslani u izolaciju.

“Kao veoma aktivnom čovjeku, nije mi bilo lahko provesti 15 dana u izolaciji, ali, isto tako, kao odgovoran građanin, nisam ni u jednom momentu pomislio da prekršim izolaciju i time ugrozim svoje prijatelje i sugrađane” – započinje Mustafa.

“Nakon što je potvrđeno da je osoba sa kojom smo bili u kontaktu zaražena korona virusom, odmah smo kolege i ja upućene u izolaciju u svoja mjesta življenja, a dolazimo iz raznih krajeva BiH. Iako smo svi bili u neizvjesnosti, situaciju mi je olakšavalo velika ljubaznost i ažurnost odgovornih lica iz Fojnice i to je razlog što sam vas kontaktirao” – govori nam Mustafa.

“Odmah po dolasku u Fojnicu, na raspolaganje su nam se stavila sva odgovorna lica iz fojničkog Kriznog štaba. Posebno želim istaknuti Almira Zuku iz fojničkog Doma zdravlja koji me je svakodnevno kontaktirao i pratio. Posebno se ova pažnja i briga ogledala za vrijeme testiranja na korona virus iz dva razloga. Prvi razlog jeste što nisam, za razliku od mojih kolega, morao ni izaći iz kuće nego su iz Doma zdravlja došli mojoj kući i uzeli uzorak. Drugi razlog jeste čekanje rezultata. Dok su moje kolege čekale i po čitav dan na to da im jave rezultate testiranja, ja sam za iste saznavao ujutro” – ističe Mustafa.

Hvala Bogu, nakon oba testiranja, Mustafini rezultati su bili negativni te će moći nastaviti sa svojim svakodnevnim životnim obavezama.

“Pored Almira Zuke, želim se zahvaliti i dr. Jusufu Zuki i ostalim uposlenicima Doma zdravlja te kompletnoj ekipi iz fojničkog Kriznog štaba jer su pokazali zavidan nivo profesionalnosti, ali i ljudske brige za svoga sugrađanina što je u ovako teškim vremenima izuzetno osvježenje” – zaključuje na kraju Mustafa Čohadžić.

Pročitajte i ovo

Fojničaninu uspješno transplantiran bubreg na KCUS-u

Nakon više od 150 dana jučer je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) urađena …