fbpx
Petak , 23 Aprila 2021

Fojnička omladina dijelila vaktije Fojničanima

Danas je Mreža mladih Fojnica ispred Medžlisa islamske zajednice podijelila ramazanske vaktije našim Fojničanima kako bi bar na taj način simbolično čestitali i zaželjeli hairli nastupajući mjesec ramazan.

“Vaktije smo uručili našim džematlijama i vjernicima u Čaršiji, Gornjoj Mahali, Bježaniji i Novom Naselju, a, ako Bog da, sutra ćemo nastaviti i dalje zbog današnjeg kišnog dana” – kazali su iz Mreže mladih.

Naša omladina je u toku ovih dana radila na mnogim aktivnostima, kako edukativnim online, tako je i prikupljala novac i podijelila pakete sa potrebnim namirnicama onim porodicama kojima je baš bilo potrebno zbog ovonastale situacije.

Svim muslimanima u Fojnici i cijelom svijetu, a posebno našim Fojničanima u dijaspori želimo čestitati hairli nastupajući mjesec ramazan. Da im post bude kabul, da ga provedu u ibadetu i sa svojom porodicom u kućama. Ako Bog da, što prije da ovo sve prođe, a svima će nam faliti mukabele i teravije.

U današnjoj aktivnosti su učestvovale: Melisa Dedović, Seida Beba i Armina Pugonja.

Pročitajte i ovo

Načelnik Klisura primio u posjetu Mariju Štetić viceprvakinju Evrope i ponos fojničkog taekwondoa

Načelnik opštine Fojnica, Sabahudin Klisura, primio je reprezentativku BiH i viceprvakinju Evrope Mariju Štetić, članicu …