fbpx
Četvrtak , 29 Septembra 2022

Dvije osobe u SBK putem Facebooka širile strah o koronavirusu, policija ih kaznila

Policijski službenici PS Travnik izdali su prekršajni nalog osobi S.M. rođenom 1985.godine iz Travnika, zbog toga što je narušio javni red i mir objavom video linka na društvenoj mreži Facebook, u kojem govori da će se po cijeloj Bosni vozati i širiti korona virus.
Na taj način navedena osoba je izazvala uznemirenost većeg broja građana. Drugi evidentirani slučaj je u Novom Travniku, gdje su policijski službenici dana 24. marta 2020. izdali prekršajni nalog osobi H.B. rođen 1998.godine iz Novog Travnika zbog uznemiravanja većeg broja građana, također objavom na društvenoj mreži Facebook.

Tom prilikom isti je objavio tekst u kojem navodi da je bio u Bosni i da se nije pregledao, te da treba namjerno širiti zarazu.

Shodno Zakonu o Javnom redu i miru Srednjebosanskog kantona, navedenim počiniocima putem prekršajnih naloga izrečene su novčane kazne u iznosu od 200,00 KM.

“Molimo građane da ne koriste društvene mreže u svrhu uznemiravanja drugih, jer će službenici policije i u narednom periodu raditi na sankcionisanju svih ovakvih i sličnih prekršaja”, poručili su iz MUP-a SBK

Pročitajte i ovo

Impozantan skup SDA u Mejdanu: “Ova kampanja će biti novo čudo bosanskog otpora”

U dvorani Mejdan u Tuzli održan je veličanstven skup Stranke demokratske akcije, na kojem su …