fbpx
Četvrtak , 18 Aprila 2024

U Fojnici 73 osobe u izolaciji!

Štab civilne zaštite općine Fojnica na današnjoj sjednici je razmatrao trenutno stanje u Fojnici, kada je u pitanju sprečavanje širenja koronavirusa.

Broj osoba u samoizolaciji na području općine se konstantno povećava, i trenutno je riječ o 73 osobe.

Na sjednici je naglašeno da je potrebno pojačati kontrolu nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji, i kontrolisati da li poštuju propisane mjere. S tim u vezi formiran je i dodatni tim, zadužen za obilazak, te će oni koji se ne budu pridržavali naloženih mjera biti sankcionisani od strane policijskih službenika.

Općinski štab civilne zaštite je osigurao smještajne kapacitete za one osobe koje ne bude poštovale naložene mjere u izolaciji, te one koji nemaju mogućnosti samoizolacije.

Iz Policijske stanice Fojnica je rečeno da, osim kontrole osoba u izolaciji, njihovi pripadnici svakodnevno provode i niz drugih aktivnosti kada je u pitanju sprečavanje virusa.

Tim koji je jučer formiran, a koji je zadužen da osigura nesmetano snabdijevanje stanovništva prehrambenim artiklima, te gorivom, bio je na terenu te evidentirao količine zaliha o osnovnih prehrambenih artikala i goriva u Fojnici.

Iz Crvenog križa Fojnica su izvijetili Štab o svojim trenutnim aktivnostima na terenu i još jednom kazali da njihovi volonteri stoje na raspolaganju svima kojima je to neophodno.

Pročitajte i ovo

Islamska zajednica otvara prvi tržni centar u BiH, pogledajte kako izgleda

Izgradnja je koštala šest i po miliona KM, prostire se na tri duluma zemljišta i …