fbpx
Ponedjeljak , 22 Jula 2024

Snažan zemljotres jutros pogodio Zagreb, poginulo 15-godišnje dijete!

U zemljotresu u Zagrebu poginulo je 15-godišnje dijete, potvrđeno je za Hinu iz Zavoda za Hitnu medicinu Grada Zagreba.
Dijete je pronađeno u Đorđićevoj 13, a po dolasku hitne pomoći nije pokazivalo znakove života, rekao je Žarko Rašić, direktor Zavoda za hitnu medicinu.

Dijete od 15 godina prevezeno je u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj gdje je konstatirana njegova smrt.

Podsjećamo, Zagreb i sjeverozapad Hrvatske jutros u 6:23 pogodio je zemljotres jačine 5,3 stepena po Richteru, nakon čega su uslijedila još dva blaža, a seizmolozi su upozorili da se mogu očekivati nova podrhtavanja tla.

Zagrepčani su od ranog jutra u panici nakon što ih je u 6:23 sata uznemirio snažan zemljotres, nakon kojeg su uslijedila još dva. Jedna osoba je smrtno stradala.
Prema podacima Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), prvi zemljotres jačine 5,3 stepena po Richteru se dogodio u 6:23 sati, a zatim je u 7:01 sati uslijedio drugi jačine 5,2 stepena.

Treće podrhtavanje tla se osjetilo u 7:41 sati, a radi se o zemljotresu jačine 3,7 stepeni po Richteru. Hini je potvrđeno da je 15-godišnje dijete smrtno stradalo. Iz KBC-a Sestre milosrdnice potvrđeno je da je primljeno desetak pacijenata s lakšim povredama.

Hrvatski mediji javljaju da je u toku hitan sastanak kojem prisustvuju predsjednik Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i ministar odbrane Damir Krstičević.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila BEŠIĆ (rođ. SULJIĆ) HATIDŽA iz Prokosa

Na Bolji svijet je preselila BEŠIĆ (rođ. SULJIĆ) HATIDŽA iz Prokosa. Preselila je na Ahiret, …