fbpx
Nedjelja , 25 Septembra 2022

U opštini Fojnica 47 osoba u izolaciji

U Općini Fojnica je jutros održana sjednica Kriznog štaba Civilne zaštite, na kojem su predstavnici timova, koji su jučer formirani, izvjestili o svom jučerašnjem radu na terenu, a u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa.

Građani u Fojnici, koji se nalaze u samoizolaciji, pridržavaju se naloženih mjera, izvjestio je prisutne na sastanku Mobilni tim zadužen za kontrolu osoba u izolaciji.

Kontrola će se vršiti svakodnevno, te će se svi oni, koji eventualno ne budu poštivali propisane mjere, kažnjavati shodno ovlaštenjima.

Mobilni tim II jučer je na terenu kontrolisao provođenje zaštitinih mjera kada su u pitanju pravna i fizička lica koja obavljaju djelatnosti trgovine s jedne strane, a s druge strane provjeravali su subjekte koji su bili dužni, shodno naredbama nadležnih institucija, obustaviti rad. Također, i iz ovog Tima je poručeno da se poštuju naložene mjere.

Na današnjoj sjednici formiran je i Tim socijalne pomoći, koji će činiti predstavnici Crvenog križa Fojnica, a bit će zadužen za pomoć ugroženoj kategoriji stanovništva.

Civilna zaštita Općine Fojnica će i danas djelovati na terenu, te će kroz sastanak sa predjesnicima mjesnih zajednica, distribuciom promotivnog materijala pokušati dodatno uticati na svjest građana, kako bi se odgovorno ponašali prema sebi ali i drugim ljudima.

Dogovoreno je da se nastavi pranje i dezinfekcija ulica, da se, onima kojima je neophodno podjele maske i rukavice, te da se razgovara sa odgovornim osobama Lječilišta Reumal, zavoda „Drin“ i „Bakovići“ te staračkim domom „Natur Oaza“, i da Krizni štab bude obavješten o mjerama koje su oni poduzeli u svom ustanovama.

Pročitajte i ovo

Uviđaj i dalje u toku: Žena i dijete poginuli u saobraćajnoj nesreći kod Mostara

I dalje nema zvaničnih informacija o saobraćajnoj nesreći koja se večeras desila na cesti M-17 …