fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

USPJEŠNI FOJNIČANI: Mahira Klisura dipl. ing. radioloških tehnologija i jedina sa diplomom psihogerijatrijske sestre na području SBK-a

Mahira Klisura je naša Fojničanka, rođena 7. januara 1996. godine. Osnovnu i srednju školu je završila u Fojnici. Nakon završene gimnazije Mahira počinje svoj put učenja i edukacije. U roku je završila fakultet Radioloških tehnologija na Fakultetu zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu.

Veliku podršku u životu a i školovanju Mahira je imala od svojih roditelja, porodice i zbog toga im je kako kaže neizmjerno zahvalna.

Mahira se nije ograničila samo na učenje na fakultetu te uporedno sa studijem upisuje i vanredno završava Srednju medicinsku školu na Jezeru – odsjek psihogerijatrijska sestra. Tokom stažiranja u Travniku obavijestili su je, a i u ministarstvu, da je jedina na našem kantonu sa ovom školom ali da takav kadar njima i nije baš potreban.

Mahira je pohađala i kurseve turskog (A2) i njemačkog jezika (B1).

Naša Mahira je bila pripravnik u Domu zdravlja u Fojnici do 20.02 ove godine i trenutno ne radi, predaje na konkurse i nada se najboljem, kako ne bi morala svoje stručno znanje i svoje poznavanje njemačkog jezika iskoristiti negdje izvan lijepe naše domovine.

Mahira, sretno u daljem životu, kako poslovnom tako i privatnom!

Pročitajte i ovo

Užas u Jablanici: Muškarac parkirao automobil i skočio sa mosta, policija pronašla beživotno tijelo

Jučer se u Jablanici oko 10:40 sati desila nezapamćena tragedija. Kako Crna Hronika nezvanično saznaje, …