fbpx
Ponedjeljak , 17 Juna 2024

“REUMAL” NASTAVLJA SA ODLIČNIM REZULTATIMA I ULAGANJIMA: Obnavljaju se i kapaciteti Nove bolnice

Nakon završene adaptacije smještajnog dijela u hotelu “Reumal”, kako je i obećano, u 2020. godini počelo se sa radovima renoviranja i dijela prostora u Novoj bolnici.

Renoviranje 2. sprata Nove bolnice (Banje) se sastoji od potpune izmjene namještaja, zamjene podova u sobama, zamjena dijela zidnih pločica, totalna rekonstrukcija podova u kupatilima i ugradnja protukliznih pločica, postavljanje obloga sa led rasvjetom na zidove, zamjena etisona u hodniku…

“Prije svega cilj ovih radova je urediti prostor namijenjen djeci, kako bi njihov boravak bio što ugodniji. U prvoj fazi se radi ukupno 17 soba na 2. spratu, to jeste 34 kreveta, a završetak započetih radova se očekuje u narednih 15 dana” – kazao je za naš portal direktor Alija Mukača.

Nastavak adaptacije će zavisiti od popunjenosti kapaciteta u Novoj bolnici.

Ono što je bitno istaći, jeste konstantni rast broja gostiju.

“U prva dva mjeseca u 2020. godini u odnosu na prošlu godinu, rast broja gostiju je veći za 15% u odnosu na 2019. godinu koja je također bilježila rast od oko 8% u odnosu na broj gostiju u istom periodu u 2018. godini. Samim time, i prihodi su veći za 17% za prva dva mjeseca 2020. godine, što je pokazatelj nastavka dobrog poslovnog rezultata ostvarenog u 2019. godini” – zaključuje direktor Mukača.

U nastavku pogledajte fotografije radova…

Pročitajte i ovo

Divna priča iz BiH: Mještani efendiji poklonili automobil za Bajram

Nezapamćen Bajram u Željeznom polju: Zuhdija ef. Ridžal dobio automobil na poklon kao mali znak …