fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Hotel “Reumal” u novom ruhu: Završava se adaptacija smještajnih kapaciteta

Danas smo se uputili u Lječilište Reumal, kako bi provjerili navode, koje smo dobili od direktora Mukače u novogodišnjem intervjuu, a koji se tiču adaptacije smještajnog dijela.

Naime, tada je direktor Mukača kazao: „U 2020. godini planiramo adaptaciju II sprata, čime bi smještajni dio u Reumalu bi sav adaptiran“ te smo današnji, subotnji dan iskoristili da provjerimo na licu mjesta ove navode te da li je adaptacija krenula…

Dolaskom u Reumal uvjerili smo se, ne samo da je adaptacija krenula, već da je skoro i završena.

Zaista smo se ugodno iznenadili da su za nešto manje od mjesec dana “urađene” 42 sobe i 3 apartmana, tj. urađeni grubi radovi, izbačen stari namještaj, zamijenjeni prozori, vrata i još mnogi drugi radovi koji su bili neophodni.

“Dinamika radova je takva da svaki dan moramo uraditi više nego je planirano jer prvi gosti u ovaj dio ulaze već sredinom sljedeće sedmice, a već početkom mjeseca februara u ova dva krila ulazi 150 gostiju iz Hrvatske“ – kazao je direktor Mukača.

Prema viđenom, krilo „A“ je već spremno za unosmšenje namještaja i završno čišćenje, dok je u krilu „C“ danas urađena nivelirajuća masa kako su nam kazali izvođači radova.

Početkom iduće sedmice očekuje se završetak svih grubih građevinskih radova i u krilu „D“ te onda ostaje završno čišćenje.

Krajnji rok završetka svih radova je 05.2.2020, odnosno mjesec dana od početka svih radova.

„Završetkom adaptacije II sprata završit ćemo smještajni dio Reumala te na taj način stvaramo puno bolje uslove za naše goste jer njihovo zadovoljstvo boravkom je i naše zadovoljstvo. Kako smo naveli, nakon završetka radova u Reumalu, naša preokupacija bit će u Novoj bolnici” – kazao je Mukača.

Na kraju, direktor Mukača je zahvalio portalu Mahalla na informacijama o našem Reumalu te se zahvalio gostima na razumijevanju zbog buke koja se pravi prilikom izvođenja radova.

U nastavku pogledajte fotografije koje smo imali priliku snimiti te i neke fotografije koje su nam poslali izvođači radova.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …