fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Švicarske banje zamijenio fojničkim “Reumalom”: Samir Aličević oduševljen Fojnicom i osobljem “Reumala”

O fojničkom Reumalu i usluzi koju pruža najbolje govore njegovi gosti koji ne dolaze samo iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije već i iz Njemačke, Austrije, Amerike…

Jedan u nizu gostiju koji je posjetio Reumal i ostao oduševljen pažnjom medicinskog i hotelijerskog kadra je i Samir Aličević, rodom iz Bosanske Krupe, ali koji više od 20 godina živi u Švicarskoj.

Samir je rođen 1968. godine, životno, porodično i finansijski ostvaren čovjek koji se posljednjih godina mučio sa artrozom kukova.

Samiru, kojem je i veliki hobi vožnja motora, ova bolest je sprječavala uživanje ne samo u svakodnevnim aktivnostima već i u uživanju u ovom svom velikom hobiju.

Na kraju, bio je prisiljen na operaciju kuka i ugradnju vještačkog kuka, a da bi operacija postigla svoj krajnji uspjeh i rezultat, zahtjevala je i adekvatan fizioterapijski tretman.

Samir je prvo posjetio i boravio u švicarskim banjama, međutim nije bio zadovoljan svojim oporavkom.

Na preporuku prijatelja, Samir je iz Švicarske došao u Fojnicu kako bi jednu sedmicu boravio u Reumalu, ali fantastičan pomak u njegovom kretanju i oporavku, Samira je “natjeralo” da svoj boravak produži za jednu sedmicu.

Kako nam je kazao, oduševljen je prije svega fojničkom prirodom, ljubaznošću stanovništva, a posebno je oduševljen brigom osoblja hotela “Reumal” od tehničke službe, fizioterapeuta, kuhara, konobara pa sve do menadžmenta.

“Trebamo znati cijeniti ono što je naše, nismo ni svjesni kakvu uslugu možemo pružiti i, ako Bog da, kada operišem i drugi kuk, neću ni otići u švicarske banje već prvim letom za Sarajevo pa u Fojnicu” – govori nam Samir kroz osmijeh.

Samir i mnogi drugi poput Samira pronose najbolji glas o Reumalu i Fojnici te su i oni naši ambasadori u bijelom svijetu.

Pročitajte i ovo

Učenici OŠ “Muhsin Rizvić” uživali u izletu u Sportskom rekreativnom centru Ajdinovići

Učenici šestog razreda Osnovne škole “Muhsin Rizvić” iz Fojnice imali su nezaboravan dan na godišnjem …