fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Dobri ljudi platili slobodu Fikretu Dediću, bivšem borcu osuđenom zbog krađe tri metra drva

Podsjećamo, zbog nepuna tri metra drva koje je posjekao u državnoj šumi, Fikret Dedić je otišao na izdržavanje šestomjesečne zatvorske kazne.

Fikret Dedić iz Bužima, bivši borac Armije RBiH koji je prije nešto više od mjesec i po osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci zbog posječena tri metra drva za ogrjev, bit će pušten na slobodu.

Naime, nedavno je Općinski sud u Bosanskoj Krupi donio presudu da mu se preostala zatvorska kazna zamijeni novčanom. Umjesto zatvora, Dedić će za svaki dan koji bi proveo iza rešetaka morati platiti 100 maraka.

Udruženje građana za bolji Sanski Most organiziralo je prikupljanje novca za porodicu Dedić, a već je uplaćen traženi iznos od 12.900 maraka na račun budžeta Federacije BiH.

Podsjećamo, zbog nepuna tri metra drva koje je posjekao u državnoj šumi, Fikret Dedić je otišao na izdržavanje šestomjesečne zatvorske kazne, na koju ga je osudio Općinski sud u Bosanskoj Krupi. On je rekao da je do ogrjeva na taj način došao kako se njegova porodica ne bi smrzavala, a i inače su u lošoj materijalnoj situaciji.

Fotografija na kojoj se otac oprašta od kćerke uoči odlaska u zatvor potresla je BiH, a Dedić ima još dvoje maloljetne djece.

(avaz.ba)

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …