fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

Konferencija i radionica o kulturnom naslijeđu Bosne i Hercegovine i Kiseljaka

Udruženje građana “Intelekt” iz Kiseljaka organizator je još jedne važne aktivnosti za buđenje svijesti po pitanju kulturnog naslijeđa naše domovine.

Naime, pomenuto udruženje bilo je organizator konferencije i radionice o kulturnom naslijeđu Kiseljaka i Bosne i Hercegovine te je podiglo svijest građana o ovoj veoma zanimljivoj, a ponekad i nepravedno zapostavljenoj temi.

Kulturno naslijeđe je predstavljeno kao most ka zajedničkoj budućnosti. Potrebno je više sličnih aktivnosti da bismo shvatili pravu ulogu kulturnog naslijeđa.

Pomenuto udruženje je od svog osnivanja realiziralo niz tribina, radionica, edukacija, promocija, pomoći povratnicima, socijalno ugroženima itd.

Tom prilikom su sarađivali sa raznim institucijama koje su ih finansijski podržavale, a posebno se ističu:
Općina Kiseljak, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK, BH Pošta, Federalno ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice, Državno ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i dr.

Iz udruženja su poručili da će nastaviti sa organizacijom sličnih aktivnosti i popravljanju stanja u Kiseljaku i u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte i ovo

Fojničanin Danis Hasanhodžić – Mladi borac sa velikim snovima

U srcu Bosne, rođen je budući šampion – Danis Hasanhodžić. Sa samo šest godina, Danis …