fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

Slučaj “strujnog udara” u Prokosu: Uskoro tužbe protiv Elektroprivrede BiH

Danas smo razgovarali sa predsjednikom MZ Prokos, Mirsadom Klisurom, koji je je najangažovaniji po pitanju rješavanja problema nastalih “strujnim udarom” koji je načinio veliku štetu domaćinstvima i privrednim subjektima.

Kazao nam je da su angažovali advokata Seada Festića iz Sarajeva koji će zastupati stanovnike MZ Prokos koji su se složili da idu u tužbu protiv Elektroprivrede BiH zbog izmirenja štete.

“Do sada su 174 osobe podnijele tužbu i ovo još uvijek nije konačan broj. Također, 100-tinjak stanovnika nije podnio tužbu nego su svoju štetu prijavili službenicima EPBiH” – kazao nam je Klisura.

Kazao nam je i da procijenjena šteta kod 174 oštećena lica iznosi oko 540 hiljada KM.

Privredni subjekti koji su pretrpili najveće štete su krenuli u proces sa privatnim tužbama i zbog izmirenja, ne samo materijalne, već i nematerijalne štete zbog kašnjenja u proizvodnji i isporuci svojih dobara.

Za kraj, Klisura nam je kazao da čekaju još dva zapisnika i to od policije i kantonalnog inspektora za energetiku te da po prispjeću ova dva zapisnika, tužba 174 spomenuta lica će biti kompletirana i predata na sud.

 

Pročitajte i ovo

Fojničaninu uspješno transplantiran bubreg na KCUS-u

Nakon više od 150 dana jučer je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) urađena …