fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Učenici SMŠ “Zijah Dizdarević” učestvovali u projektu pod nazivom “Ujedinjeni u različitosti”

Učenici SMŠ “Zijah Dizdarević” uzeli su učešće u projektu pod nazivom “Ujedinjeni u različitosti” koji organizira Centar za edukaciju mladih, uz podršku Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona, a pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Ujedinjeni u različitosti

Projekat se provodi od jula 2019. do jula 2020. godine. Glavni cilj projekta je stimulisanje i jačanje mladih ljudi uz želju da budu tolerantni i jednaki svojim vršnjacima iz različitih etničkih grupa, promovirajući naše razlike kao naše bogatstvo kroz kulturno naslijeđe regije srednje Bosne.

Projekat obuhvata jedanaest srednjobosanskih gradova i u sklopu projekta planirano je i provođenje aktivnosti u jedanaest srednjih škola na području Srednjobosanskog kantona u kojima će se održati treninzi na temu “Kulturno naslijeđe regije Srednje Bosne”.

U toku treninga uradit će se edukacija mladih koji će postati vršnjački edukatori i omogućiti im da stečeno znanje prenose svojim vršnjacima. Finalne aktivnosti se planiraju u maju 2020. godine u Travniku gdje bi se održao sajam u kojem bi se svih jedanaest općina predstavilo kroz svoje kulturno naslijeđe.

Dana 18.11.2019. godine u našoj školi održana je radionica (obuka) u sklopu ovog projekta. Koordinator projekta je pedagogica škole Indira Pašalić, a trening su prošli sljedeći učenici: Alma BunićNafija KarićAmra MehanovićAjla MukačaAmila JusićLarisa OvčinaMahira SivroSaima ŠaracAid KlisuraAmel TurkoMuhamed ZahirovićAsmir Kozica i Edina Fejzić.

Ujedinjeni u različitosti

smsfojnica.com

Pročitajte i ovo

Mlada inovatorka iz Fojnice Emina Hodžić oduševljava svijet informaciono-komunikacionih tehnologija

Mlada Fojničanka Emina Hodžić, talentovana učenica iz Fojnice, je svojim izvanrednim dostignućima u oblasti informaciono-komunikacionih …