fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

U prepunoj kino sali u Fojnici, učenici izveli predstavu “Hanka”

U prepunoj kino sali u Fojnici izvedena pozorišna predstava “Hanka” autora Isaka Samokovlije, u okviru Književno-kulturne manifestacije XXXV “Susreti Zija Dizdarević”, koju su pripremili učenici SMŠ “Zijah Dizdarević” Fojnica, uz pomoć i režiju profesorice Zilhe Hadžić.

Hanka

U tih nešto više od pola sata uživanja u predstavi, smješteni su veliki trud i posvećenost mladih srednjoškolaca i njihove profesorice Zilhe Hadžić, te osoben šarm kakav mogu imati djevojke i mladići tog uzrasta.

Predstava u kojoj je uz klasičnu pozorišnu igru dosta plesnih elemenata i romske muzike zaslužuje posebnu pažnju jer se trebalo upustiti u izazov da se jedan tako ozbiljan dramski tekst postavi na scenu u “skraćenoj verziji”.

Hanka

Sa ovom predstavom učenici su se već predstavili povodom Dana državnosti 2018. godine u Kiseljaku, te u Goraždu u sklopu kulturne manifestacije “Dani Isaka Samokovlije-Sunce nad Drinom” ove godine.

O kvalitetu izvedene predstave govori festivalska nagrada u kategoriji srednjih škola na 18. Festivalu srednjoškolskog teatra Bosne i Hercegovine održanog u Živinicama od 15. do 19. aprila 2019. Nagrada za umjetničko-pedagoško vodstvo dodjeljena je našoj profesorici Zilhi Hadžić za rad na predstavi “Hanka” dramske sekcije naše škole.

Hanka smsfojnica.com

Pročitajte i ovo

Učenici OŠ “Muhsin Rizvić” uživali u izletu u Sportskom rekreativnom centru Ajdinovići

Učenici šestog razreda Osnovne škole “Muhsin Rizvić” iz Fojnice imali su nezaboravan dan na godišnjem …