fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Najveći turnir u BiH povodom Dana državnosti: Večeras smo dobili finaliste

Poznati FINALISTI turnira Dan državnosti Fojnica 2019.

Poslije uvodnog Revijalnog dijela došle su na red ,,Polufinalne” utakmice Turnira. Četiri najkvalitetnije ekipe i večeras su pokazale da su spravom polufinalisti.

U prvoj polufinalnoj utakmici sastale su se ekipe Veterinarske stanice Željka Oroza i NK Kralupi Sejada Zerde. Kvalitetna utakmica i neizvjesna do kraja. Ekipa Veterinarske st. je prva došla u vodstvo preko Ivičević M., Kralupi poravnavaju preko Baručije i to je bio rezultat prvog poluvremena. U drugom poluvrijemenu Kralupi dolaze do vodstva preko Bilkan od 2:1. Veterinari su uspjeli preko Bilića izjednačiti, Otišlo se u penal raspuc. u kojoj je ekpa Veterinarske stanice bila sretnija i spretnija i zasluženo izborila FINALE.

Druga utakmica donijela nam je susret prošlogodišnjih finalista. Ekipa MNK Sajmir Tihovići Safeta Kožljaka i Caffe ERa/Autootpad Šiljo Marka Lučića.

Iako su obje ekipe bile oslabljene, pružile su nam vrhunsku predstavu, tako da su gledaoci u preunoj dvorani OŠ.Muhsin Rizvić uzivali u majstorijama večerašnjih aktera..
I ovaj susret je u regularnom dijelu zavrsio neriješeno i ovdje su penali odlučili pobjednika, a to je Caffe Era/Autootp.Šiljo koji su bili spretniji i sretniji i zasluženo prošli u svoje drugo finale na turniru Dan državnosti BiH Fojnica 2019.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …