fbpx
Ponedjeljak , Decembar 9 2019

Branko Stanić, direktor Zavoda Bakovići: Naši korisnici su nam na prvom mjestu

Nakon jučerašnjih šokantnih fotografija koje su objavljene iz Zavoda Pazarić, kontaktirali smo direktora Zavoda Bakovići, Branka Stanića koji je u kratkoj izjavi za naš portal kazao sljedeće.

“Tužno je vidjeti one teške fotografije koje u čovjeku bude najteže emocije. Što se tiče našeg Zavoda, trudimo se da našim korisnicima pružimo što dostojanstveniji život što se vidi i u izgradnji novih objekata kojima će im se pružiti podrška u nivou visokih evropskih standarda. Također, sve češće naše štićenike “preseljavamo” u kuće gdje uz pomoć asistenata se aktivno integrišu u društvo.

Ponavljam, onako mučne slike djece, ne možete i nećete vidjeti u našem Zavodu i svim pacijentima se pristupa individualistički uz kompletan medicinski nadzor, a sve u cilju da ovim ljudima koje život nije mazio olakšamo i uljepšamo njihove dane u našem Zavodu. Slobodno mogu kazati da svi mi, uposlenici i korisnici smo kao jedna velika porodica” – kazao je direktor Stanić.

 

Pročitajte i ovo

Pomozimo našem mladom Fojničaninu Farisu Kršiću da odbaci bol i štake

Naš učenik prvog razreda gimnazije informacionih tehnologija Faris Kršić, od ranog djetinjstva ima značajne zdravstvene probleme. …