fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

FOTO: 200 Fojničana se družilo u Zagrebu

Protekloga vikenda održano je najavljivano druženje Fojničana u Zagrebu. Okupljanju se odazvalo oko 200 Fojničana koji žive u Zagrebu i okolici, a prema riječima organizatora, plan je nastaviti ovaj mali projekt i narednih godina odnosno učiniti ovaj vid okupljanja tradicionalnim.

Naime, inicijativa je došla iz opštinskih vlasti opštine Fojnica, tačnije predsjedavajuće Opštinskog vijeća Vanje Oroz Jukić i predsjednika HDZ-a BiH u Fojnici Branka Stanića.

Osim reprezentativnog odziva domaćina, u Zagreb je otputovalo i dosta Fojničana, od voditelja javnih poslova do članova kulturnih društava poput članova KPD-a “Matija Gubec” Bakovići.

Organizatori ističu da je ovo bila odlična prilika za razmjenu iskustava i informacija, za bolje upoznavanje i druženje ali i uspostavljanje nekih novih veza koje mogu biti na dobrobit kako ljudima koji žive u Fojnici, ali o onih koje je život odveo vani, a žele ostati povezani sa rodnom grudom.

Artinfo.ba

Pročitajte i ovo

Policija PS Fojnica legitimiše sve učesnike saobraćaja u naselju Ostružnica

Policijska stanica Fojnica angažovana je u intenziviranju kontrola saobraćaja, s posebnim naglaskom na suzbijanje vožnje …