fbpx
Utorak , 30 Maja 2023

Racija u Fojnici: Droga u ugostiteljskom objektu

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je šest kaznenih djela.

U nastavku planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, tokom proteklog vikenda izvršena je kontrola rada u tri ugostiteljska objekta na području našeg kantona.

Naime, dana 21.09.2019. godine oko 22,00 sati policijski službenici tima za sprečavanje zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu rada ugostiteljskog objekta u ulici Ljudevita Gaja, općina Novi Travnik, kao i osoba koje su zatečene u objektu. Prilikom kontrole osoba R.D. rođen 1991.godine i D.T. rođen 1985.godine, svi iz Novog Travnika, kod istih je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U nastavku aktivnosti oko 23,50 sati izvršena je kontrola rada ugostiteljskog objekta u ulici Šehida, općina Travnik, kao i osoba koje su zatečene u objektu. Prilikom kontrole osobe M.K. rođen 1981.godine iz Travnika pronađena je određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Istog dana, oko 22,00 sati policijski službenici PS Fojnica izvršili su kontrolu rada ugostiteljskog objekta u ulici ZAVNOBIH-a, općina Fojnica, kao i osoba koje su zatečene u objektu. Prilikom kontrole osobe H Č. rođene 1990.godine iz Fojnica pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Uspješna akcija provedena je i na području PS Busovača, gdje su policijski službenici PS Busovača na Gradskom trgu izvršili kontrolu i pregled osobe R.B. rođen 1999.godine, kojom prilikom je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis kao i tzv.drobilica za usitnjavanje biljne mase.

Evidentirano je 10 slučajeva narušavanja javnog reda i mira te 28 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručen je ukupno 341 prekršajni nalog, od kojih su 72 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Pročitajte i ovo

U Federaciji BiH u aprilu 83.374 turista. To je 62,1 posto više u odnosu na april 2022. godine

Ukupan broj dolazaka turista u aprilu 2023. godine u Federaciji BiH iznosio je 83.374 što …