fbpx
Utorak , 30 Maja 2023

Kiseljačanin Jahja Bajrić u kampu velikog Ajaxa

ČLAN AKADEMIJE FK SARAJEVO JAHJA BAJRIĆ U KAPMPU AYAXSA

Od 26. do 30. augusta 2019. godine u Apeldoornu (Holandija) fudbalski klub Ajax je upriličio kamp za mlade fudbalere. Jahja Bajrić (2004) iz Kiseljaka je bio jedini fudbaler sa Balkana i po njegovim riječima doživio nezaboravno iskustvo. U kampu su mjerene i ocjenjene sve fudbalsku vještine, ali i ukazano na stvari koje mladi fudbaleri trebaju popraviti. Jahja je ocijenjen sa visokom ocjenom 9, te je zadnji dan imao čast da u kampu slavnog Ajaxa nosi kapitensku traku.

Ovaj mladi fudbaler je član Akademije fk Sarajevo i u Holandiju je otputovao uz saglasnost šefa Akademije Dževada Šarića i trenera Admira Hasančića. Za odlazak i boravak u Holandiji pobrinuo se Sarajlija Medić Uzejr koji živi i radi u Holandiji.

Važno je napomenuti da je Jahja za U15 reprezentaciju BiH odigrao četiri utakmice, a na turniru Josip Katalinski Škija nosio i kapitensku traku kod trenera Zorana Erbeza.

Boravak u kampu Ajaxa za mladog fudbalera može biti veliki podstrek i motivacija da se još više trudi i napreduje.

Pročitajte i ovo

Hit odgovor o zabrani pušenja u BiH: “ Ja ću pušit’ kad mi se puši, nego sad razmišljam kako mi je uzbrdo, odmah ću je zaždit’ čim dođe ravan

Nova BH anketirala je građane Sarajeva o početku primjene o zabrani pušenja.     S …