fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

SUBOTA: Veliko druženje lovaca iz BiH na igmanskom Velikom polju

U organizaciji Saveza lovačkih organizacija u BiH
Manifestacija „Druženje lovaca Igman 2019“ privuče 5000 lovaca i njihovih prijatelja.
Na igmanskom Velikom polju 24. augusta Savez lovačkih organizacija u BiH (SLOuBiH) će 24. augusta organizovati petu po redu manifestaciju „Druženje lovaca Igman 2019“. Manifestacija iz godine u godinu privlači sve veći broj gostiju, a i ove godine se očekuje dolazak preko pet hiljada lovaca. Osim druženja, koje je primarni cilj manifestacije, kao što joj i naziv kaže, na Igmanu će 24. augusta biti održan i cijeli niz revijalnih takmičenja za posjetioce sa nagradnim fondom vrijednim više hiljada KM.
– Manifestacija „Druženje lovaca“ počet će svečanim defileom lovačkih društava, te postrojavanjem. Uslijedit će kratko obraćanje i dodjela priznanja onima koji su doprinijeli razvoju lovstva u proteklom periodu. Nakon toga slijedi revijalni dio, druženje, takmičenja u spravljanju gulaša, potezanju konopca, bacanju kugle, ali i takmičenja u lovno-sportskom streljaštvu. Također uzgajivači i vlasnici pasa imat će priliku da sa svojim ljubimcima uzmu učešće na izložbi lovnih pasa, a svakako da će posebna atrakcija biti sokolari koji će sa sokolima prezentovati nekada tradicionalni način lova-sokolarenje, poručeno je iz SLOuBiH-a uz poruku da se radi o najvećem skupu lovaca u BIH na jednom mjestu.
Kako nam je rečeno iz SLOuBiH-a najboljim takmičarima i takmičarkama obezbijeđene su nagrade, te brojna iznenađenja, a poziv na druženje otvoren je Na kraju treba spomenuti da je ova manifestacija podržana od strane mnogih kompanija i javnih preduzeća, a generalni sponzor manifestacije je JP BH Pošta.

– Koristim ovu priliku da pozovem sve ljubitelje lova, prirode, druženja, prijatelje lovaca, da nam se pridruže 24. augusta na Igmanu u 10:30. Nemoguće je da se cijeli događaj opiše ukratko, te mislim da je najbolji način da nam se pridružite i uvjerite se u tradicionalne lovačke odlike kao što je lovačko gostoprimstvo, druženje, lovačka gastro ponuda i ostali sadržaji, rekao nam je Muhamed Hodžić, predsjednik Saveza lovačkih organizacija u BiH.

Pročitajte i ovo

Fojničaninu uspješno transplantiran bubreg na KCUS-u

Nakon više od 150 dana jučer je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) urađena …