fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

U Stocu obilježeno 500 godina Sultan Selimove džamije

Centralna manifestacija održana je na platou Stare tepe u centru grada, a prisutnim su se obratili muftija mostarski Salem ef. Dedović, izaslanik reisul-uleme Mustafa ef. Spahić i predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić.

Direktor Javnog preduzeća BH Pošta Mirsad Mujić uručio je staklenu plaketu, u obliku poštanske markice s motivima džamije, predsjedniku medžlisa Islamske zajednice Stolac Orhanu Tikveši, ministru unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoši Čampari i predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću.

U Stocu je večeras u povodu 500 godina Sultan Selimove (Careve) džamije održan i koncert duhovne muzike u izvedbi Ansambla Sultan Mehmed Fatih.

Sultan Selimova džamija u centralnom dijelu grada Stoca izgrađena je 1519. godine i jedna je od najstarijih u Hercegovini. Nalazi se na listi nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine. Do temelja su je 1993. porusili bojovnici HVO-a, a povratnici su je obnovili 2003. godine.

Pročitajte i ovo

Policija PS Fojnica legitimiše sve učesnike saobraćaja u naselju Ostružnica

Policijska stanica Fojnica angažovana je u intenziviranju kontrola saobraćaja, s posebnim naglaskom na suzbijanje vožnje …