fbpx
Četvrtak , 18 Aprila 2024

Ekipa IMAV – S iz Dusine donirala osvojenu nagradu na turniru

Nakon vrlo interesantnih utakmica, odigranih jučer na tradicionalnom turniru u Dusini dodjeljene su i nagrade najboljim ekipama.

Prvo mjesto na ovom turniru osvojila je ekipa MS & WOOD iz Fojnice koja je pobjedila ekipu iz Kralupa a treće mjesto pripalo je ekipi Sajmir iz Sarajeva.

Ekipa IMAV-S iz Dusine je osvojila četvtro mjesto te tako dobila zasluženu nagradu od 300 KM, koju su odlučili donirati u humanitarne svrhe. Osvojenom iznosu je vlasnik firme Adnan Salčinović dodao iznos od 200 KM te su tako iznos od 500 KM, a posredstvom Službe za socijalnu zaštitu Općine Fojnica, vlasnik Salčinović i socijalna radnica Mediha Kršić uručili porodici Mašin iz Pločara.

“Prije svega bih čestitao svim ekipa koje su učestvovale na turniru a posebno bih se zahvalio ekipi IMAV-S jer su odlučili svoju osvojenu nagradu dati u humanitarne svrhe i to preko Općine Fojnica. Mi smo vrlo zahvalni na toj gesti, jer smo prepoznati kao institucija koja će taj prilog proslijediti onima kojima je to sada najpotrebnije“ rekao je načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura.

Porodica Mašin, koju čine Dišija i njena snaha Mirzeta sa svoje četvero djece, nalazi se u teškom stanju od kada je njihov sin, muž i otac tragično stradao od strujnog udara, te je porodica ostala bez jedinog hranitelja.

fojnica.ba

Pročitajte i ovo

Orange Plus: OBAVJEŠTENJE za proizvođače maline

O B A V J E Š T E NJ E za proizvođače maline ORANGE …