fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

KK STAR FOJNICA USPJEŠNO ZAVRŠIO SVOJE UČEŠĆE NA 26 LAVAZZA MINI EUROPE TURNIRU U LUXEMBOURGU

„Naši košarkaši i košarkašice su od 6 do 11 juna učestvovala na prestižnom turniru u Luxemburgu grad Esch, koji je na FIBA kalendaru, na incijativu našeg Miše Pecirepa koji je pozvao naš klub i pomogao u realizaciji turnira.

Ukupno je učestvovalo 11 država (Luxemburg,Holandija, Njemačka, Austrija, Italija, Španija, Portugal, Francuska, Belgija, Danska i BiH).

Mi smo bili jedini predstavnici regiona.

Naši momci su igrali u grupi od 6 ekipa gdje su ma kraju igrali baraž za polufinale, gdje nas je u jednoj egal utakmici pobjedila ekipa BC Nancy Francuska.

Naši momci su završili turnir pobjedom i gdje su od 12 ekipa na ovakvom turniru osvojili odlično 7 mjesto, a malo nam je sreće trebalo za bolji plasman.

Naše djevojčice su bile u grupi smrti sve je smo prvu utakmicu igrali protiv prvaka Njemačke BC Hessen, koje su na kraju zasluženo osvojile turnir.

Na kraju smo osvojili 6 mjesto od 8 ekipa i ono što daje ljepšu sliku ovoga svega da smo pobjedili ekipu iz Madrida i Kopenhagena 2x što nam daje želju i volju za daljim radom .

U najpetorci turnira za djevojčice izabrana je naša Koffler Ester i Bojan Trogrančić za dječake Težinu ovome daje i ta informacija da su treneri drugi ekipa birali najbolje na turniru!

Posebnu nagradu smo dobili za najmlađeg igrača turnira, a to je naš Denijal Dizdarević.

Na kraju turnira podijeljene su nagrade i pehari za sve učesnike,jer glavni moto ovog turnira je da su svi pobjednici.

Velika je stvar ovaj turnir za našu djecu, koja su pokazala da samo upornim radom i željom može se doći do željenog cilja.

Reprezentativno smo predstavili svoj grad,državu i kulturu koju samo naša djeca imaju.

Na kraju ,da se zahvalimo našoj ekipi koja je bila svo vrijeme sa djecom, a to su Asim Meša, Emir Sulejmanović, Kenan Dizdarević i Zoran Oroz.

Hvala našem Miši Pecirepu i njegovoj ekipi na pomoći oko realizacije našeg dolaska u Luxemburg.

Do neke nove akcije, lijep pozdrav od našeg i vašeg europskog KK STAR FOJNICA“ – kazali su u saopštenju iz KK „STAR“.

Pročitajte i ovo

Mlada inovatorka iz Fojnice Emina Hodžić oduševljava svijet informaciono-komunikacionih tehnologija

Mlada Fojničanka Emina Hodžić, talentovana učenica iz Fojnice, je svojim izvanrednim dostignućima u oblasti informaciono-komunikacionih …